SOPHISTICATED BASICS

Le Backhand er en serie undertøy inspirert av den nordiske hverdagen. Med praktisk bruk som utgangspunkt har vi lagt vekt på høy kvalitet, enkle, rene snitt, god lengde og nøytrale farger. Det gjør våre basisplagg til evigvarende klassikere. Den optimale blandingen av 70% merino og 30% silke vevd i jerseyteknikk fra Tyskland, gjør materialet mykt, florlett og smidig.

Samtidig gjør den ekstra tynne kvaliteten at de kan brukes til de fleste anledninger og antrekk, både jobb, fritid og ulike aktiviteter. Ull/silkeblandingen gjør at plaggene ikke er for varme og man unngår at det klør. Derfor kan ditt favorittplagg fra Le Backhand brukes også vår og høst, og på kjølige sommerkvelder.

 

     Lene Nordermoen,   eier,   gründer og designer. (Foto: Kjell Ruben Strøm)

 Lene Nordermoen, eier, gründer og designer. (Foto: Kjell Ruben Strøm)

HISTORIEN BAK …

Lene Nordermoen er Le Backhands grunnlegger og designer. Hun har vært en av få kvinnelige frikjørere på snowboard. Fra basen i Chamonix i Frankrike reiste hun i en periode verden rundt og levde av å spille inn ekstremsportfilmer.

Livet med mentalt og fysisk krevende hverdager, utradisjonell arbeidstid og stadig konkurranse fra hele verden lærte Lene verdien av å ta vare på seg selv, og de små detaljene som gjør en stor forskjell i en tøff hverdag – slik som det riktige undertøyet. LeBackhand er konseptet hun savnet for livet under tregrensa, utenfor rampelyset og uten brett.

Lene er utdannet designer ved Esmod og KHIO (Kunsthøgskolen i Oslo).

VÅR FILOSOFI

Le Backhand er bygget på ydmykhet og respekt for natur og mennesker. Vi tror at alt er avhengig av alt, og at ingen er uerstattelig. Vårt mål er å lage en så etisk ansvarlig kolleksjon som mulig, og at bevisstheten om dette skal være synlig i alle ledd.

Bærekraftig produksjon er for oss en prosess hvor vi hele tiden jobber for å lage enda renere og mer miljøvennlige produkter, foreksempel ved redusere mengden vann eller kjemikaler som brukes. Der det ikke er mulig å finne øko-sertifiserte løsninger ønsker vi å være så åpne som mulig, slik at du som kunde kan ta egne etiske valg. Vi bruker kun Øko-TEX og GOTS-sertifiserte fargestoffer. 

 

Vi jobber kun med små, familieeide bedrifter og all produksjon foregår nær Porto i Portugal. Slik kan vi følge opp produksjonen, og sikre oss at de som arbeider for oss har gode, trygge arbeidsvilkår.

En del av vår filosofi er å skape plagg med lengre levetid. Derfor satser vi på kvalitet, slitestyrke og klassiske snitt. Et plagg fra Le Backhand skal være en investering og holde seg aktuelt i mange år framover, uavhengig av svigninger i motebildet.